Hoppa till sidans innehåll

Vem är vem i styrelsen?

28 APR 2018 10:41
Några namn är nya i Friggs styrelse i år. Här får du veta lite om vilka de är.
  • Uppdaterad: 28 APR 2018 10:43

Josefine 42 år (ordförande): Jag bor på Backa Gård mellan Varnhem och Öglunda tillsammans med make och barn. Jag arbetar som barnmorska och skolsköterska, men är även C-tränare på islandshäst och nästan färdig B-instruktör. Vi har för närvarande 10 islandshästar, bland annat hingsten Kulur från Brösarpsgården som har en speciell plats i hjärtat. Egenskap? Ja, min make hade nog sagt att jag är envis, själv hade jag nog sagt gröna fingrar ihop med ett stort trädgårdsintresse.

Kristina 56 år (kassör): Jag bor på en skogsgård utanför Kättilstorp med maken Sven och vår son Samuel. Har också tre vuxna utflugna barn. På gården bor tre islandshästar: Disa, 12 år, Faxi 6-åring med ett underbart lynne och hjärta (Disas föl) samt Muskur 25 år (pensionär från Kyrkekvarn och de sju barnbarnens älskling). Jag är redovisningskonsult med eget företag i Falköping, och undervisar en del på Bys i ekonomi. Har ridit islandshäst sedan början av 70-talet, men köpte min första 2004.

Jeanette, 45 år (sekreterare). Bor med man och två tonåriga pojkar på en liten hästgård strax norr om Ulricehamn. Jobbar i Skövde som lösningsarkitekt på ett IT-företag. Har två islandshästar: min träningspartner Lind, 15 år, och farbror Filur, 24 år som är sällskapshäst. Började rida som femåring och sedan har det bara fortsatt. Höll på med storhäst fram tills för åtta år sedan då jag övergick till bästa rasen! Förutom hästarna har jag ett stort fågelintresse och har ett helt gäng med undulater, risfåglar och nymfkakaduor... och så hönor så klart!

Anna, 45 år (suppleant): Arbetar som medicinsk sekreterare på sjukhuset i Skövde. Bor på en liten "hästgård" (utan hästar) utanför Stenstorp. Har en 16-årig valack Blaer fra Bakkakoti som jag köpte i slutet av förra året. Jag har inga tävlingsambitioner utan gillar att "lulla" runt i skogen och att vara med på någon kurs då och då. Förutom ridningen så gillar jag att baka. Något annat som kännetecknar mig är att jag är ett riktigt kontrollfreak och vill ha full koll på allt.

Anette, 43 år (ledamot): Bor utanför Hjo med maken Stefan och våra barn Klara och Max. Konverterad storhästryttare som förr älskade att flyga över hinder. Två egna islandshästar, varav Klara rider och tävlar den ena. På arbetstid hittar ni mig på det egna rörföretaget i Hjo. Utöver ridningen gillar jag att laga mat, baka och åka utför. Egenskap: Otroligt envis och pratglad

Nina, 54 år (suppleant). Bor på en liten gård utanför Hjo med min man Joakim och flera hästar varav två islandshästar - Blida från Agersta och Diamant från Pilekull. På gården bor också hund, katt, fyra tackor och baggen Forrest Gump. Mina barn Carl och Felicia är utflygna (tror de, men det har jag inte riktigt gått med på). Mitt hästintresse fick jag som 6-åring och sen har det hängt med genom livet, med olika intensitet. Jag jobbar som biolog på Skogsstyrelsen och reser ibland runt i skogarna och letar mossor, lavar och svampar. Jag gillar även att odla, min specialitet är glasrabarber!

Helena 44 år (ledamot): Jag bor med min man och två tonårsbarn, två hundar, katt och ett tiotal islandshästar på Hansagården utanför Lidköping. Jag jobbar i huvudsak hemma på gården där jag driver ridskola på islandshästar och jag är utbildad ridsportsentreprenör och ridlärare 1 Island. Jag tränar och tävlar med mitt sto Lukka från Hästabet. Jag fick min första ponny när jag var ett år och har aldrig varit utan hästar. Har tävlat hoppning och dressyr på ponny och stor häst, men upptäckte islandshästar 2006 på en turridning, köpte min första en månad senare och bytte inriktning. Förutom ledamot i Frigg är jag suppleant i Skara Hästlands styrelse. Jag älskar musik, sjunger nästan alltid när jag är själv och har lätt för att lära mig låttexter.

Rebecca, 44 år (ledamot): Stadsbo som upptäckte islandshästen via turridning och började rida regelbundet när dottern var liten. Jobbar med marknadsföring och bor i Skövde med Stefan och våra barn Ella och Gustav. Har nyligen sålt den egna islandshästen pga tidsbrist, men har dotterns häst kvar - Hugur fra Hafnarfirdi. Gillar mysiga ridturer, familjetid, träffa vänner och att heja på barnen i deras aktiviteter. Egenskap: gillar att skriva (o stryka på) att-göra-listor. 

Skribent: Rebecca Regstorp
Epost: Adressen Gömd

Logga för Islandshästföreningen Frigg

Utgivningsbevis

Postadress:
Islandshästföreningen Frigg - Islandshäst
Kristina Johansson, Yllestad Trälshed
52195 Kättilstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

SPONSORERHusaby Hästklinik

Agria

Jula Hotell & Konferens

Rotendals Ryttarhandel

 Axevalla

Ekby foder