Hoppa till sidans innehåll

FEIF Youth Cup - Ella och Klaras dagbok

05 AUG 2018 13:56
Sammanställning av Ella och Klaras dagbok från FEIF Youth Cup 2018.
  • Skapad: 05 AUG 2018 13:56

Nedan kommer en sammanställning av den dagbok som Ella och Klara har delat med sig av under FEIF Youth Cup-veckan. Dagboken har publicerats dag för dag på Friggs facebook-sida.

Svenska stallet under FYC 2018

28 juli (Klara)

Nu har jag och Ella landat på Axvalla för att delta i Feif youth cup. Vi kommer att föra som en liten dagbok över alla våra dagar här för er som är intresserade😊Idag har vi egentligen bara kommit hit och landat. Hästarna har blivit noga veterinärbesiktade och fått en plats bland alla andra deltagare i det svenska stallet. Även vi har hittat till vårat boende och ätit lite mat. Nu förbereder vi oss för våran countryevening ikväll då vi ska visa alla andra deltagare hur en traditionell svensk midsommar går till. Indelningen av våra internationella lag kommer vi även få reda på nu ikväll vilket ska bli väldigt spännande!

29 juli (Ella)

Hej allesammans!
Igår var en väldigt rolig och händelserik dag! Vi började med att äta frukost med vårt internationella lag, efter det fick vi skjuts till Axevalla travbana och då började dagen. Jag (Ella) hade min första träning vid 9.20 och då fick jag prova på trail. Väldigt spännande... Om ni vill veta går det alldeles utmärkt att hoppa över en vattenmatta:) Trail var inte vår grej som sammanfattning. Men tränaren var väldigt bra och hjälpte mig och Hugur mycket! Vi tog hand om våra hästar direkt efter träningen och sedan var det lugnt ett tag. Vi fixade hagar, mockade boxar och gjorde stallet rent och fint. Efter detta åt vi lunch och efter lunchen var det dags att rida igen. Denna gången tölt in harmony som passade oss betydligt bättre! Även här var tränaren grym, han fick både mig och Hugur att lossna helt. En väldigt bra träning! Efter denna träning tog vi ännu en gång hand om hästarna. Runt 17.30 åkte vi tillbaks till vårt boende och bytte om! Efter det åt vi kvällsmat och fick lite fritid. Då valde vi i det svenska laget att gå runt och kolla om någon ville spela kort. Vi fick med oss laget från Schweiz och det var superroligt! När vi hade spelat klart var det dags att gå o kolla på övriga deltagares countryevenings. När de var färdiga var det någon som hittade en fotboll och hipp som happ var den mest hetsiga fotbollsmatchen nånsin igång! Vi var ett stort gäng som spelade och det var så roligt!! En riktigt bra första träningsdag! Vi hörs snart igen!
// Två nöjda tjejer på FYC!

Box med svensk flagga

30 juli (Klara)

Hej igen! Idag har varit ännu en dag med träningar. För min del (Klara) två och Ella tre och tvärt om igår. Så schemat för oss har sett ut ungefär likadant som igår. Idag är vi däremot också gjort skyltar som vi ska ha på invigningsceremonin där det står namn på det internationella laget man är med i. Imorgon är det sista träningsdagen innan en vilodag för hästarna och därefter börjar tävlingen. Det speciella med morgondagen är att vi själva får välja vad vi vill träna på vilket känns väldigt kul, så det fick vi välja idag. Inte helt lätt om jag får säga det själv. Nu är vi alla rätt så trötta, både hästar och människor eftersom att det har varit över 30 grader idag så nu säger vi godnatt!

31 juli (Ella)

Hej igen! Idag har det minst sagt varit varmt, oj vad både vi och hästarna svettades. Termometern ute visade 38 grader framemot eftermiddagen... Vi tvingade i våra hästar mängder med vatten och försökte hela tiden hålla dem så svala som möjligt! Trots detta var mina två träningar väldigt bra. Vi valde igår vad vi helst ville rida idag och jag red då pass för Reynir och tölt för Sirpa. Under båda träningarna fortsatte vi på det vi gjorde på den förra träningen och tog det ett steg längre. Båda tränarna är stora inspirationer när det gäller mentalbalans och samarbete med hästen. Båda är väldigt noggranna med hur man överför signalerna på hästen! Jag red för Reynir på morgonen och för Sirpa på eftermiddagen. Mellan mina ridpass åt vi lunch och mitt internationella lag och jag gjorde vår plansch som vi ska ha under invigningen som är på torsdags eftermiddagen! Nu på kvällen har vi i det svenska gänget handlat massvis med snacks och vi har även lärt en tjej från Canada många svenska ord och meningar! Imorn blir en lite annorlunda dag då vi och hästarna får en vilodag. Alla vi ungdomar och ledare ska åka på en utflykt till Horsevision, det ska bli så roligt! Här kommer en lagbild på oss alla i det svenska laget tillsammans med vår countryleader! Tack för att ni vill följa med under vår vecka! Vi hörs! // Ella

Hästar i hagen som kliar varandra

1 augusti (Klara)

Ännu än ny dag på FYC och idag har hästarna fått haft en välbehövlig vilodag och vi har varit på utflykt. Vi började dagen med en clinic på Hällekis säteri som till stor del handlade om frihetsdressyr. De visade olika tricks, tex spansk skritt men också när föreläsaren red sin häst utan träns i en helt korrekt sluta, vilket var riktigt häftigt att se. Efter det så gick vi bara några hundra meter och kom till en strand där det fanns möjlighet till att bada om man ville det plus att vi även åt lunch. Sedan bar det av till Axevalla för att ta hand om hästarna, mocka och fixa. Idag har det äntligen varit lite kyligare vilket gjorde att hästarna fick möjligheten att vara ute i många timmar och det kändes riktigt skönt. Efter att vi var klara så var det dags för ännu en clinic, men nu för John Ricketts. Han visade upp hur han tränade grundläggande saker med sina hästar från marken med målet säkerhet, också mycket intressant. Imorgon är det första tävlingsdagen och jag (Klara) ska tävla Tölt in Harmony. Fick veta för en stund sedan att jag måste välja en låt till mitt program imorgon, så om ni har något förslag så får ni jättegärna kommentera! Hoppas att vi ses i helgen🐴

2 augusti (Klara)

Hej, idag blir det ännu ett inlägg av mig (Klara) eftersom att jag har tävlat idag, men inte Ella. Dagen på Axevalla började med ett team test. Innan visste vi om att det kunde komma frågor om Axevalla, feif, godkänd utrustning mm vilket alltså betydde att lite pluggande inte skulle skada. Provet var inte jättelätt precis, men jag tyckte ändå att mitt internationella lag lyckades ta sig igenom det på ett bra sätt. Efter det så fick vi lite tid till att putsa utrustning och fixa i ordning allt till tävlingen. Sedan var hästarna tvungna att veterinärbesiktas och alla i svenska teamet gick igenom. Med lite lunch i magen så var vi sedan redo för invigningsceremonin som ägde rum kl 13. Vita ridbyxor och stövlar var klädkoden och vi gick in som Sverige och ut som internationella lag. Efter detta var det dags för mig att tävla min första start i Tölt in Harmony. Poängmässigt så gick det bättre än vad jag trodde men känslan var inte superbra, vilket jag tycker är viktigast. Hon var styv, inte riktigt med mig och jag konstaterade att jag måste göra saker annorlunda, men imorgon är det nya tag!

Svenska laget på FYC

3-4 augusti (Ella)

Hej! Vilka sista dagar! Så otroligt mycket glädje men också sorg. Vi delade sån glädje under gårdagen eftersom att det svenska laget är helt fantastiskt och bara plockade medalj efter medalj! Den svenska hejarklacken var super! Men senare på kvällen började folk åka hem. Vilken vecka vi har haft tillsammans! Den har gått så fort och varit fylld med så många känslor. Så tacksam för att jag fick vara med och för de vännerna jag har fått, både nationellt och internationellt. Ni har gjort denna veckan till en av de bästa upplevelserna i mitt liv hittills! // Ella

Skribent: Jeanette Fridolf
Epost: Adressen Gömd

Logga för Islandshästföreningen Frigg

Utgivningsbevis

Postadress:
Islandshästföreningen Frigg - Islandshäst
Kristina Johansson, Yllestad Trälshed
52195 Kättilstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

SPONSORERHusaby Hästklinik

Agria

Jula Hotell & Konferens

Rotendals Ryttarhandel

 Axevalla

Ekby foder